Jadłospis
14.04.2025 - 18.04.2025

Poniedziałek 14.04.2025
Śniadanie
Płatki kukurydziane(25g) na mleku7*(200ml), bułeczki1* bankietowe i grahamki(35g) z masłem7*(5g), twarożek7* z miodem(30g), herbata owocowa(200ml).
Obiad
Krupnik z ziemniakami1,9* (220g), spaghetti1,3* z mięsem i sosem pomidorowym(150g), ogórki kiszone(100g), kompot wieloowocowy(200ml
Podwieczorek
Kawa inka o smaku karmelowym na mleku7* (200ml), bułka1*pszenna i grahamka(35g) z masłem7* (5g), jajko w plastrach3* (30g), sałata(5g), szczypiorek(5g), rzodkiewka(10g), prażona ciecierzyca(10g), jabłko(120g).

Wtorek 15.04.2025
Śniadanie
Zacierki1*(25g) na mleku7* (200ml), pieczywo1* mieszane (35g) z masłem7* (5g), pasta z makreli3,4* z dodatkiem jogurtu naturalnego7*(30g), sałata(5g) szczypiorek(5g), ogórek kiszony(25g), sok jabłkowy(200ml).
Obiad
Zupa pieczarkowa z ziemniakami7,9*(220ml), ryż(150g), udka z kurczaka pieczone(60g), brukselka gotowana(50g), buraczki czerwone zasmażane(50g), napój miętowo-cytrynowy(200ml).
Podwieczorek
Koktajl7* truskawkowy własnego wyrobu(150ml), chałeczka1*(35g) z masłem7* (5g), słupki kalarepki(120g).

Środa 16.04.2025
Śniadanie
Płatki ryżowe(25g) na mleku7*(200ml), pieczywo1* mieszane(35g) z masłem7* (5g), pasztet z ciecierzycy3,9* (30g), sałata(5g), szczypiorek(5g), ogórek świeży(25g), kompot wiśniowy(200ml).
Obiad
Zupa fasolowa z makaronem1,3,9*(220ml), ziemniaki(150g), filet z ryby4* po grecku(60g), surówka z kiszonej kapusty(100g), kompot truskawkowy(200ml).
Podwieczorek
Placuszki drożdżowe1,3,7* własnego wypieku(70g), mleko7*(200ml), orzechy włoskie8*(8g), banan(120g).

Czwartek 17.04.2025
Śniadanie
Kasza jaglana(25g) na mleku7*(200ml), pieczywo1* mieszane(35g) z masłem7* (5g), pasta z soczewicy(30g), sałata(5g), szczypiorek(5g), pomidor(25g), kompot malinowy(200ml).
Obiad
Zupa pomidorowa z makaronem1,3,7,9*(220ml), ziemniaki(150g), schab pieczony(60g), sałata lodowa z sosem winegret(100g), sok ze świeżych owoców(200ml).
Podwieczorek
„Gofry1,3* ”własnego wypieku(80g), mleko7*(200ml), jabłko(120g).
Podwieczorek proponowany przez dzieci z III grupy

Piątek 18.04.2025
Śniadanie
Płatki owsiane1*(25g) na mleku7*(200ml), pieczywo1* mieszane(35g) z masłem7* (5g), szwedzki stół: ser żółty, kiełbasa krakowska podsuszana z indyka, jajko w plastrach(30g), sałata(5g), szczypiorek(5g), papryka, pomidor, ogórek świeży, ogórek kiszony(25g), sok pomarańczowy(200ml).
Obiad
Zupa gulaszowa9*(220ml), makaron z serem białym i polewą truskawkową(150g), surówka z marchewki i jabłka, kompot wiśniowy(200ml).
Podwieczorek
Herbata z cytryną(200ml), bułka1*pszenna i grahamka (35g) z masłem7*(5g),
pasta z buraczków(30g), rzodkiewka(10g), melon(120g).
* Przedszkole zastrzega sobie zmiany w jadłospisie